hvezdna znameni

Saturday, December 15, 2007

BÝK MUŽ

(21. dubna až 20. května)

BĚDA, KDYŽ PŘI VÁŠNI ODPOČÍVÁ
Na první pohled je nenápadný, snad dokonce trochu nudný a nemotorný, žádný lev party, zůstává v pozadí a čeká. Přece vidí vše, a ví o všem. A teprve když se jednou dá do běhu, pak ho už nikdo nezarazí. Tvrdohlavě a umíněně usiluje o svůj cíl, dokud jej úplně a zcela nezíská do svého vlastnictví, aby jej už nikdy nepustil.
Uchází-li se o ženu a přibližuje se jí, je již po týdny do ní zamilován. A je jí tisíckrát posedlý ve svých myšlenkách. Vymaloval si vše až do maličkostí. Vše je uváženo a promyšleno. Láska ta pro něj není nikdy něčím prchavým nebo náhodným, nýbrž něčím tak důležitým a velikým, že by bez ní musel uschnout, jako květina bez vody. Žádné dítě neprahne tolik po něžnosti , jako býk, i kdyby to nikdy nepřiznal. Žádný jiný muž netouží tolik po ženě (ženství) a nehledá její blízkost tak zarytě, jako muž v býku. A pro nikoho jiného není láska tak čarovnou, chlípnou a báječnou slavností, jako pro něho, který ji umí vychutnat do posledních kapek. Ale právě v tom spočívá jeho nejtěžší problém: Muž v býku vášnivě rád flirtuje. Ne dotěrně nebo dokonce drze, ale téměř ostýchavě. Tak, jak o tom mnohé ženy sní. Jeho pohledy jsou sžíravé. Je perfektním lichotníkem a tancuje fantasticky, aniž by kdy dal najevo únavu. Ale protože mu lehká hra vůbec nesedí, stává se mu přitom stále znovu, že se k smrti zamiluje a pak trpí bolestným milostným žalem. Býku nelze říct: "Byl jsi báječný, měj se fajn." Nedovede jednoduše oddělit sex a lásku, ačkoli se právě o to stále znovu pokouší. Jeho žádostivost vychází z nejhlubších citů. Proto je pro něho dání košem katastrofou, která může trvat týdny. A protože to on ví, po prudkém získávání, ohnivých polibcích a mnoha něžných dotycích často náhle přerušuje kontakt a mizí na nikdy nashledanou. Anebo selhává, když se krásce podařilo táhnout to bokem s jeho protivníkem.
To je nakonec také tajemství jeho příslovečné věrnosti a spolehlivosti. Jeho skoky bokem a sexuální eskapády se nacházejí v myšlenkách a pasivním způsobu přihlížení. Muž v býku je vrozený voyeur , který rád navštěvuje porno, nebo také jednou v lese číhá za houštím, aby tajně naslouchal milostnému páru. Naproti tomu bordel nenavštěvuje nikdy nebo velmi vzácně. Za sexuální prožitky nikdy neplatí dobrovolně. Láska a peníze, to jsou pro něho dva zcela protichůdné světy, které se nemohou nikdy spojit.

Labels: