hvezdna znameni

Wednesday, November 07, 2007

Takáto diéta však nestačí uživiť manželku, jeden až päť uzlíčkov radosti a, kto vie, možno aj nejaké rybičky v akváriu ( s prihliadnutím k jeho znameniu ). Potrebujete veci ako pančuchy, kozmetiku, topánky, špenát, peniaze na nájom, zeler, mlieko, žiarovky a - no, však viete, čo myslím. S týmto druhom Ryby existuje jediné východisko: staňte sa dedičkou veľkého majetku. Nie, je tu ešte jedno. Zožeňte dve zamestnania - jedno pre seba a jedno pre neho a v oboch pracujte sama ako čert. Netvrdím, že v romantických chvíľach nebudete šťastná. To je jedna vec, ktorá žiadnej Rybe nikdy nechýba - romantika. Takmer ju dýchajú. Ide len o to, že vám nenahradí špenát a obuv pre deti a vaše duševné zdravie. Planéty vo svojej múdrosti riešia takéto životné komplikácie poskytovaním mora príležitostí tomuto typu nadzemskej Ryby, aby sa stal niečím chránencom. Ak nájde patróna, či patrónku ( pravdepodobnejšie je to druhé, ale môže byť oboje ), môže sa z neho stať význačný maliar, spisovateľ, skladateľ, hudobník - alebo jednoducho len výnimočný človek. Ale ako nájde patróna, nie to ešte patrónku, keď má vás a tie uzlíčky radosti a rybičky a to všetko ničí umeleckú jednoduchosť jeho existencie? Musíte priznať, že to proste nemôže fungovať. Radšej sa s ním rozlúčte hneď. Trochu si poplačete a asi to bude bolieť, možno dosť hlboko. Ale nie toľko, ako keď budete vydatá za chodiaci a hovoriaci sen a domácemu nebudete môcť ponúknuť viac, než prázdne želanie v peňaženke. To naozaj bolí.
Fakt, že je tento človek taký senzitívny, znamená, že živo preciťuje emócie všetkých tých, ktorí hľadajú poslucháča a zmocnia sa jeho srdca. Preto musí často dlho odpočívať. Jeho duša potrebuje niekedy samotu, aby v nej mohol svieži vetrík zahojiť rany spôsobené všetkými vypočutými ťažkosťami a navodiť späť pokojnú, čistú osobnosť. Takže svojmu partnerovi nikdy neupierajte chvíle pokoja. Nutne ich potrebuje. Ak má chuť byť sám alebo ísť na prechádzku, nechajte ho ísť. Prílišná pospolitosť môže pokaziť krásu lásky s Rybou. Potrebuje priestor, aby sa mohla priaznivo rozvíjať. Pamätajte, že muž Ryba je citlivý a ľahko zraniteľný. Jeho hanblivosť vyplýva z bolestného vedomia svojich vlastných obmedzení. Potrebuje vedieť, že jeho dobré vlastnosti registruje niekto, koho obdivuje. Vy. Nikdy nešetrite uznaním. Pre Rybu je takmer nemožné naozaj revať ako napríklad Býk. Vidíte, aké máte šťastie? I keď má muž Ryba niekedy problémy porozumieť sám sebe, nerobí mu ťažkosti vidieť jasne nuancy druhých. Je ťažké ho oklamať; dovidí bez problémov na druhú stranu.
Nebude nadmerne žiarlivý. Pokiaľ niekedy podľahne záchvatu žiarlivosti, je tak vynikajúcim hercom ( ak ho necháte trénovať ), že bude robiť akoby nič. Ale aj napriek poetickej, nežnej povahe je mužom, takže od vás bude očakávať vernosť. Tak či onak, možno to budete skôr vy, kto bude musieť potlačiť žiarlivosť, pretože bude mať blízkych priateľov oboch pohlaví a bude im niekedy prejavovať sympatie v nie príliš vhodný čas. Povahou je spoločenský. Nemôže si pomôcť. Ak máte silné vlastnícke sklony, číha tu nebezpečenstvo. Dievčatá v znamení Barana alebo Leva by radšej mali hľadať iný objekt záujmu. Tento muž obdivuje krásu a čas od času sa zahľadí na pekné nohy. Ale s trochou úsilia dokážete túto tendenciu udržať nevinnou a v medziach a odmenou vám bude láskavý manžel, ktorý je ako romantický milenec tak spoločník, ktorý dokáže rozprávať o čomkoľvek pod slnkom.
Týto ľudia nemajú na finančné záležitosti bunky ( pokiaľ nemajú napríklad ascendent v Kozorožcovi alebo silné planéty v Býkovi, Vodnárovi alebo Rakovi ). Síce sa naučí, ale pokiaľ to pôjde, nezhoršujte situáciu tým, že budete sama rozhadzovať. Jeden márnotratník v rodine stačí a mohla by ste zle skončiť. Potrebuje dobrý príklad. Je zaujímavé, ako sa charakter Rýb dokáže prispôsobiť konceptu: nasleduj vodcu. To jest, pokiaľ je mu vodca dostatočne blízky a je to niekto, koho si váži. Rybia povaha je neobyčajne vnímavá voči vibráciám okolo nich, zvlášť ak sú zosilnené citom. Deti si s ním užijú spústu srandy. Pravdepodobne ich vezme na výlet loďou či plávať alebo potápať sa. Sám sa bude hrať trebárs na zlého krokodýla a budú spolu oživovať rozprávky a detské riekanky. Niekedy ich okorení svojráznou filozofiou, bude im spievať trochu chúlostivé balady alebo ich naučí stáť na hlave ako jogíni. Nepochybne ho budú zbožňovať a vyrastú z nich vyrovnaní a prispôsobiví dospelí, vďaka otcovej vzácnej schopnosti držať malého vtáčka v dlani bez toho, aby ho poranil alebo vyľakal. Výprasky budú na vás, zatiaľ čo on bude načúvať ich detským problémom. Vy im budete utierať nosy a prať šaty a on bude zamestnávať ich mozgy. Malo by to fungovať. Nikdy nepošliapte sny tohoto muža - neodpustí vám to ani nezabudne. Dajte mu príležitosť premeniť ich v realitu tým, že mu pomôžete nájsť solídnu pevnú hviezdu, ku ktorej by pripojil svoj voz - takú, ktorá bude žiariť, namiesto aby zhasla pri zatmení zdravého rozumu. V láske sa muž Ryba potrebuje o niekoho citovo oprieť, čo znamená, že potrebuje neustále uisťovanie o vašej viere v neho, ale tiež to znamená, že ho nesmiete zaťažovať imaginárnymi sťažnosťami. Jeho nadšené nádeje potrebujú byť zalievané chápavou náklonnosťou a musíte im zaistiť úrodnú prsť šťastného rodinného života. Odháňajte od ich koreňov škodlivý hmyz sekýrovania a kritizovania a jedného dňa sa tieto nespútané bláznivé nádeje premenia z neužitočnej buriny na statné stromy rodiace peniaze, ktoré budú dosť vysoké, aby dosiahli k niektorým z vašich tajných snov. Nádej v srdci Rýb nikdy neumiera. Nezničte ju. Ak ju budete nežne pestovať, možno vás zasype ohromujúcim a nečakaným šťastím. Možno ste počula alebo čítala, že Ryby sú znamením sebazáhuby, čo vás asi znervóznilo, ale nenechajte sa tým vyľakať. Je pravda, že vo všetkých mužoch narodených v Rybách je trocha autodeštrukcie, ale vy ho jednoducho zase "dajte dohromady" ako balíček, ktorý príde rozviazaný. Ak zaviažete uzly dostatočne pevne, nestane sa to často. Na raňajky mu naservírujte sen, na obed umnú anekdotu a na večeru Chopina a niečo na spláchnutie v podobe Browningovej. Potom už všetko záleží len na vás...