hvezdna znameni

Thursday, November 01, 2007

Pretože Ryba pláva oboma smermi súčasne, bez problémov zvládne konfliktné situácie, ktoré by iné ženy vyviedli z miery. Samozrejme čas od času z jej normálne pokojného myšlienkového prúdu vybuble pár podráždených alebo mrzutých slov. Niekedy tiež citlivá Ryba, ktorá bola v útlom veku vystavená hrubému zaobchádzaniu, dovolí trpkosti, aby oddelila symbolické Ryby jej znamenia - a to býva veľmi smutné. Stane sa z nej osamelá nešťastná Ryba, ktorá zúrivo pláva a všade nachádza len seba, nech sa snaží uniknúť kamkoľvek, a nikdy si neuvedomí, že obrátenie jej nekonečnej lásky a súcitu do seba pôsobí ako jed. O Rybách sa hovorí, že sú ako hlboké tajomné more, do ktorého vtekajú všetky rieky. Budete mať väčšiu šancu svoju Rybu chytiť, keď poznáte niektoré z jej nepostihnuteľných tajomstiev. Ako pláva? Za prvé je delikátna.
Dievčatá Ryby podliehajú náladám rovnako rýchlo, ako sa mení marcový vietor. Sú hrozne sentimentálne, a keď niekto raní ich city, dokážu vyplakať more sĺz. Pozrú sa na vás tak vyčítavo, že budete mať pocit, ako keby ste práve zastrelil zajaca. Niekedy dôjdu k presvedčeniu, že sú zle vyzbrojené pre neľútostné boje ani nemajú dostatočnú ctižiadosť a priebojnosť nevyhnutnú pre prežitie. V takomto prípade na nich padne depresia. V tej chvíli ich musíte uistiť, že každý človek, ktorému venovali priateľstvo, hlboko obdivuje ich záhadnú múdrosť a neobyčajné porozumenie. Obvykle je to svätá pravda. Najťažšie je pre Rybu prekonať plachosť a pochybnosti. Ak je strach príliš veľký, odtiahne sa od ostatných a potom sa bude diviť, prečo je osamelá. Niekedy toto dievča zakrýva svoju hanblivosť a zraniteľnosť vtipnými glosami, blazeovaným zovňajškom a mrazivou nezávislosťou, ale to všetko je len ochranný plášť, ktorý si oblieka, aby schovala svoju neistotu pred skúmavými pohľadmi neomalených ľudí, ktorí by zranili jej srdce, keby ho obnažila.
Táto žena venuje deťom celé srdce okrem veľkého kusa, ktorý rezervuje pre vás. Bude ich milovať všetky. Matka Ryba spriada nad kolískou každého dieťaťa tisíce útržkov snov ako pavučinu. Obetuje čokoľvek, aby jej deti mali všetko, čo jej bolo v detstve odoprené. Tiež môže byť príliš zhovievavá. Uplatňovať disciplínu je pre ňu ťažké, ale musí si uvedomiť, že nedostatok prísnosti je nezriedka rovnako škodlivý ako vážne zanedbávanie. Svojim spôsobom ide v jej starostlivosti o zanedbávanie upevňovania charakteru detí, ktoré potrebujú pevnú ruku, aby sa naučili plávať bez pomoci.