hvezdna znameni

Thursday, November 02, 2006

JAVOR - (11. 4. - 20. 4.) + (14. 10. - 28. 10.)
Člověk narozený ve znamení javoru se vyznačuje originalitou, v davu je vždycky ně¬kým, a přesto je ve skutečnosti nesmělý a velmi zdrženlivý. Má hrdost a veliké ambice, třebaže bývá často cynický. Je citlivý na pochvalu, neobyčejně inteligentní. Má dobrou paměť. V lásce je velice složitý. Chce imponovat, ale zároveň se pokouší vnucovat své rozmary a vůli.
OŘEŠÁK - (21. 4. - 30. 4.) + (29. 10. - 11. 11.)
Podobně jako tento strom je člověk tvrdý a plný rozporů. „Ořechový“ člověk bývá so¬becký, bezohledný v jednání. Projevuje nečekané reakce a přehnané ambice. Chybí mu pružnost k přizpůsobování okolnostem. Těší se autoritě, bývá obdivován, ale ne vždycky milován. Neod¬počine si sám a nenechá odpočívat ani druhé lidi. Je všestranně inteligentní, má znamenitý strategický smysl. Nesnáší kompromisy. Při setkání s takovým člověkem je naděje na mnoho dobrého i zlého.

KAŠTAN - (15. 5. - 24. 5.) + (12. 11. - 21. 11.)
Dokážeš bojovat o každou věc, protože máš hluboký cit pro spravedlnost. Vždycky zí¬skáváš při bližším poznání. V lásce nenajdeš snadno partnera a miluješ-li, pak pouze jedenkrát. V rodinném životě je člověk narozený ve znamení kaštanu oddaný, pohotový, rozvážný. Jeho osud závisí hlavně na okolnostech - buď se dostane příliš vysoko, anebo bude muset celý život bojovat s překážkami.
JASAN - (25. 5. - 3. 6.) + (22. 11. - 1. 12.)
Lidé narození symbolicky pod tímto stromem jsou všemi lidmi milováni. Jsou impul¬sivní, nároční, vytčeného cíle dosahují zpravidla dosti snadno, a když jim něco nevyjde, odklidí se do stínu. Jsou ctižádostiví, schopní, oslňující. Ostatním lidem není ve stínu větví jasanu špatně a to dokonce ani v nejbouřlivějších dnech. Jsou to nevšední povahy, třebaže někdy sobe¬cké. V lásce jsou vždy věrní.
HABR - (4. 6. - 13. 6.) + (2. 12. - 11. 12.)
Velice dbáš o svůj vzhled, vedeš rozumný, ukázněný život. Jsi příliš svědomitý, sníš o slávě, vyžaduješ pochvaly. V lásce toužíš prožít něco neobyčejného, ale jsi častěji sám osobou milovanou, nežli naopak. Nedůvěřuješ lidem, což zatěžuje tvůj osobní život.